پروژه 24  - دانلود تحقیق و پروژه

پروژه 24 - دانلود تحقیق و پروژه

به فروشگاه ما خوش آمدید.

بررسی تاریخچه شركت نفت

بررسی تاریخچه شركت نفت
از ابتدای خلقت بشر مساله اتصال و به هم بستن و ضرورت دستیابی به شیوه های آسانتر برای ایجاد اتصالات مطرح بوده است ایجاد اتصال در شكلهای پیشین خود از به هم بستن شاخه های درختان و تكه های چوب و دوختن تكه های پوست حیوانات برای مصارف گوناگون آغاز شد و متناسب با تكامل نیاز های انسان ،هنر اتصال و به هم پیوستن اجسام نیز رو به تكامل نهاد
دسته: نفت و پتروشیمی
بازدید: 140 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 57 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 82

قیمت فایل: 19,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

پرداخت و دانلود

فهرست

تقــــــــــدیــــــــــر و تشــــــكـــر

.............................................................................1

تاریخــــچـــــه شــــــركـــت نـــفـــــت

………………………………………………….........2

نمـــــــــــــــودار ســــــــــازمــــانی

…………………………………………………........ 4

مــــــــقــــــــــــدمــــــــــــه

.............................................................................5

تعریف جوشكاری .............................................................................8

قوس الكتریكی و چگونگی تشكیل آن ...........................................………………….......10

محاسن و معایب جوشكاری با روش های AC و DC ...................……………………………………......17

انواع ترانس ............................................................................19

تجهیزات قوس دستی ...........................................................................21

الكترود ها ............................................................................24

نقش فلاكسها (پوشش الكترود) ..........................................................…………. 29

حفاظت و ایمنی ............................................................................32

اتصالات در جوشكاری .................................................................….......39

محاسن جوشكاری به سایر اتصالات ................................................………………......43

جوشكاری با گاز اكسی- استیلن .....................................................…………….....44

تجهیزات جوشكاری اكسی- استیلن .............................................………………........50

نحوه تشكیل شدن شعله (روشن كردن مشعل) ................................………………………….......56

كاربرد شعله های مختلف(آزمایش شعله‌) .........................................….………………….....60

ابزارها و وسایل دستی جوشكاری گازی ......................................…………………….........62

آهـــــــــــــــــنــــــــــــــگری

…..………………………………………………….63

آهـــــــنـــــــــــگری مــیـــلــــــه

………………………………………………………65

پــــــــــــــرس كــــــــــــــــردن

…...………………………………………………….67

مـــــثال هایی از آهـــــنــــگری فولاهای بـــــزرگ

………..……………………………………………..69

آهــــــــــــنــــــــگری لـــــــولــه

…..………………………………………………….71

تــغیــــیر شـــــكل دادن اجـسام با كـمـك غـالـب گرم

………………………………………………………74

دستـــــــگاه و لــــــــــوازم آهــــنـــگری

………………………………………………………76

مقدمه

از ابتدای خلقت بشر مساله اتصال و به هم بستن و ضرورت دستیابی به شیوه های آسانتر برای ایجاد اتصالات مطرح بوده است . ایجاد اتصال در شكلهای پیشین خود از به هم بستن شاخه های درختان و تكه های چوب و دوختن تكه های پوست حیوانات برای مصارف گوناگون آغاز شد و متناسب با تكامل نیاز های انسان ،هنر اتصال و به هم پیوستن اجسام نیز رو به تكامل نهاد .

پیدایش فلزات و آلیاژ های فلزی وتلاش مستمر در یافتن راههای اتصال آنها به هم موجب ابداع روشهای مختلف اتصال شد كه اتصال پیچ و مهره ای ، اتصالات پرچی و اتصالات جوشكاری شده از آن جمله اند .

در دنیای امروزه ، صنعت جوشكاری از نظر وسعت كار و تنوع بالاترین مرتبه را در علم اتصال و بریدن و جدا سازی قطعات فلزی و سایر مواد صنعتی دار است و طراحان و مهندسان خطوط تولید مصنوعات فلزی با بهرگیری از فرایند های مختلف و متنوع جوشكاری به بالاترین سرعت و كیفیت دست یافته اند . در عین حال ، وزن سبك مصنوعات و صرف هزینه هرچه كمتر ، از دیگر دستاوردهای آنان بوده است .


تاریخچه :

جوشكاری كوره ای یا آهنگری و جوشكاری با شعله ، نخستین روشهای شناخته شده جوشكاری به شمار می روند .

مصریها ، یونانیها و روسها برای جوشكاری و لحیمكاری فلزات قیمتی یا زود ذوب از نوعی مشعل ابتدایی استفاده می كردند كه در آنها الكل یا مایع مشابه به عنوان سوخت به كار می رفته است .

از قرن نوزدهم كه كار اختراعات و اكتشافات رونق گرفت ، نوآوری و خلاقیت در میدان تكنولوژی جوشكاری نیز ظهور كرد و روشهای مختلف جوشكاری یكی پس از دیگری ابداع گردید .

جوشكاری با قوس الكتریكی و استفاده از خاصیت حرارتی جریان برق در امر اتصالات فلزی ، با وجود اینكه چندین دهه قبل شناخته شده بود ، كاربردی نداشت .

سرانجام مردی روسی به نام( برنادوس) این پدیده را كشف كرد و در سال 1887 توانست جوشكاری با قوس الكتریكی و الكترود زغالی را اختراع كرد . در سال 1891 یك امریكایی به نام (كوفین) توانست به جای الكترود زغالی از الكترود فلزی استفاده كند و این روش به نام خود به ثبت برساند .

در آن زمان ، جوشكاری با الكترود لخت فلزی بسیار دشوار بود زیرا قوس بین الكترود فلزی و قطعه كار بی ثبات بود و كنترل انتقال قطره مذاب از الكترود به قطعه بسختی انجام می گرفت .

كشف الكترود روپوش دار به وسیله یك مخترع سوئدی به نام اسكار كیلیرگ در سال 1905 باعث ثبات قوس و بهبود كیفیت جوش شد .

پژوهشهای مختلف برای افزایش مرغوبیت و كیفیت این روش ادامه یافت و همچنان ادمه دارد . جوشكاری با قوس الكتریكی و الكترود روپوش دار در ردیف جوشكاریهای ذوبی است كه امروزه به طور گسترده در صنایع مختلف به كار گرفته می شود . در زمان حاضر ، جوشكاری قوس دستی (SMAW) یكی از متداولترین روشهای جوشكاری است كه به طور گسترده در صنایع فلزی ایران كاربرد دارد و به عنوان پدیده ای ارزشمند در امر تولید و تعمیر در كارخانه ها و كارگاههای مختلف صنعتی ایفای نقش می نماید . به دلیل وابستگی این فن به علوم و فنون و گستردگی دامنه علمی آن متخصصان و كارشناسان ورزیده همواره در حال پژوهش هستند و دستاورد های خود را به صورت استانداردهای جوشكاری انتشار می دهند .

در عملیات اجرائی نیز كاردانان با تجربه همكاری دارند و با تلاش و پشتوانه غنی علمی چرخهای عظیم و پیچیده صنعت را به طور اصولی و اقتصادی به حركت در می آورند .

تعریف جوشكاری

تاكنون تعاریف زیادی برای جوشكاری بیان شده است ، ولی بطور كلی حذف فاصله و ایجاد جاذبه مولكولی یا كریستالی بین قطعات گوناگون را جوشكاری گویند . برای تحقق این امر روششهای زیادی به ذهن می رسد كه اكثرا عملی شده است و نتایج كارائی آنها در ارتباط با وسایل و تجهیزات مورد لزوم به لحاظ سادگی و پیچیدگی مورد مطالعه قرار گرفته است .

عملیات جوشكاری كه امروزه در صنایع به كار گرفته میشوندعبارتند از :

1- جوشكاری فشاری 2- جوشكاری ذوبی

هر كدام تقسیم بندیهای  گوناگون و گسترده ای دارد كه تاكنون بیش از 85 روش در جوشكاری و برشكاری ابداع شده است و اجرا می شود بعضی از روشها نیز منسوج شده ، جای خود را به روشهای نوین جوشكاری داده اند .

جوشكاری فشاری

تعریف : جوشكاری فشاری فرآیندی كه در آن لبه های مورد اتصال ، تحت فشار ، و با استفاده از حرارت یا بدون آن در هم ادغام می شوند و قطعات به هم اتصال می یابند .

جوشكاری آهنگری یا پتكه ای ، جوشكاری مقاومتی ، جوشكاری اصطكاكی ، جوشكاری مافوق صوت (اولتراسونیك) و جوشكاری سرد از آن جمله اند .

جوشكاری آهنگری 

یكی از فرایند های قدیمی جوشكاری است و روش كار چنین است كه قطعات مورد جوشكاری را در كوره ای تا مرحله خمیری شدن گرم می كنند . سپس آنها را از كوره خارج و اكسید ها را از سطح مورد اتصال پاك می كنند . آنگاه آنها را رویهم روی سندان قرار می دهند و ضربات پتك دستی یا برقی میكوبند تا دو قطعه در هم ادغام شوند و جوش بخورند .

جوشكاری مقاومتی

جوشكاری مقاومتی یكی از روشهای جوشكاری فشاری است كه در شاخه های مختلف صنعت خصوصاً در صنایعی كه با ورقها و مفتول فلزی سر و كار دارند كاربرد فراوان دارد . در این روش سطوح اتصال با اعمال حرارت و فشار بهم جوش می خورند .

فلزات به دلیل داشتن مقاومت الكتریكی ، دراثر عبور جریان برق از آنها ، گرم می شوند و به حالت خمیری و حتی به دمای ذوب می رسند . حرارت حاصل در این روش با مجذور شدت جریان و مقاومت در زمان عبور جریان رابطه مستقیم دارد . شدت زمان عبوری و زمان از طریق دستگاه قابل كنترل و تنظیم است ، اما مقاومت الكتریكی به عوامل مختلف از جمله جنس و ضخامت قطعات كار ، اندازه سطح الكترود ها ، چگونگی سطح تماس و فشار اعمال شده به كار مربوط می شود .

جوشكاری مقاومتی در صنعت به صورتهای گوناگون مورد استفاده است كه مهمترین و متداولترین آنها به ترتیب زیر است : 1- جوش نقطه ای یا نقطه جوش 2- جوش قرقره ای یا درز جوش 3- جوش واژگون یا سر به سر 4- فلاش جوش یا جوش جرقه ای

جوشكاری ذوبی

تعریف : جوشكاری ذوبی روشی است كه در آن لبه های مورد اتصال پس از ذوب شدن به كمك فلز پر كننده یا بدون آن در هم آمیخته و منجمد میگردند به این ترتیب قطعات به یكدیگر متصل می شوند .

برای ذوب كردن لبه های مورد اتصال از انرژیهای مختلف استفاده می شود : انرژی شمیایی : جوشكاری با شعله گاز ، جوشكاری ترمیت

انرژی الكتریكی : جوشكاری با قوس الكتریكی

انرژی نورانی : جوشكاری با اشعه لیزر

در جوشكاری با قوس الكتریكی حرارت لازم برای ذوب لبه های مورد اتصال و مفتول پر كننده درز از طریق ایجاد و برقراری قوس الكتریكی بین الكترود و فلز مورد جوشكاری تامین می شود .

قوس الكتریكی و چگونگی تشكیل آن 

چنانچه قطبهای مثبت و منفی یك منبع انرژی الكتریكی را با هم تماس داده و سپس در فاصله كمی از یكدیگر قرار دهند ، در اثر اختلاف پتانسیل الكتریكی موجود میان آنها جرقه های ایجاد می شود . این جرقه ها موجب یونیزه شدن اتمسفر بین دو قطب و عبور الكترونها از فاصله هوایی میان دو قطب می شود .

ادامه جرقه ها و به هم پیوستن آنها در فضایی یونیزه شده ، موجب تشكیل قوس الكتریكی می شود . با وجود یونیزه شدن فضای بین الكترود وكار ، باز هم مقاومت الكتریكی زیادی در این منطقه وجود دارد و همین مقاومت سبب تبدیل انرژی الكتریكی به انرژی حرارتی می شود و حرارت در حدود 6000-5000 درجه سانتیگراد ایجاد می گردد كه می تواند در زمان كوتاهی فلزات را به دمای ذوب برساند .

روشهای مختلف ایجاد قوس الكتریكی

یكی از روشهای ایجاد قوس الكتریكی استفاده از اختلاف پتانسیل زیاد یا ولتاژ بالا است . جرقه هایی كه در شمع اتومبیل زده می شود تا مخلوط هوا و سوخت در سیلندر اتومبیل محترق شوند ، با استفاده از ولتاژ بالا تحقق می یابد .

در این روش ، بدون اینكه تماس میان دو قطب جریان برقرار شود ، جرقه زده می شود ولی گرمای ایجاد شده به وسیله قوس حاصل ، بسیار كم است .

همچنین در بعضی از انواع جوشكاری مثل جوشكاری با گاز محافظ ، جرقه های اولیه با استفاده ولتاژ بالا ایجاد می شوند ، بدین صورت ، كه با نزدیك شدن الكترود به كار قبل از برقراری تماس بین آن دو و حتی از فاصله 20 تا 30 میلیمتری ، در اثرولتاژ ذخیره شده در خازن دستگاه جرقه زده می شود ، گاز محافظ یونیزه می گردد و زمینه ایجاد قوس پایدار برای جوشكاری فراهم می شود . در روش جوشكاری قوسی با الكترود روپوش دار ، قوس الكتریكی با آمپر زیاد ایجاد می گردد و به منظور ایجاد قوس میان دو قطب جریان ، تماس برقرار می شود تا جرقه حاصل گردد ودرصدی از اتمسفر موجود بین دو قطب یونیزه شود سپس قوس پایدار به وجود آید .

عوامل موثر در برقراری و تشكیل قوس الكتریكی و ایجاد حرارت عبارتند از : اختلاف پتانسیل دو سر قطب ، شدت جریان و مقاومت دو قطب .

جریان الكتریسیته مناسب در روش (SMAW)

جریان الكتریكی عبارت است از حركت الكترونها در یك هادی و برای حركت الكترون درون هادی فشار الكتریكی لازم است و در صورتی كه اختلاف پتانسیل موجود داشته باشد جریان نیز وجود دارد .

چنانچه قطبهای تغییر نكنند و به عبارت دیگر ، جهت جریان همیشه ثابت باشد و الكترونها فقط در یك جهت حركت كنند ، جریان را جریان مستقیم یا DC نامند . چنانچه جهت جریان ثابت نباشد و به عبارت دیگر ، الكترونها نخست در یك جهت جریان یابند و بعد جهت خود را عوض كرده و عكس جهت قبلی سیر كنند ، آن را جریان متناوب AC نامند.

در جوشكاری با قوس الكتریكی از هر دو نوع جریان استفاده می شود . جریان AC به وسیله ترانس جوشكاری یا مبدل و جریان DC به وسیله دینام جوشكاری یا ركتی فایر تامین می گردد .

شدت جریان در جوشكاری

به تعداد الكترونهایی كه از یك نقطه ازمدار در زمان واحد می گذرد شدت جریان عبوری گویند . اگر در یك ثانیه به اندازه یك كولن یا تعداد 10×82/6 الكترون از یك نقطه از مدار بگذرد ، جریان عبوری یك آمپر است كه آن را با حرف I نشان می دهند . جریان جوشكاری به وسیله آمپر اندازه گیری می شود . استفاده از ولتاژ بالا در قوس خطر شوك الكتریكی دارد . بنابراین با توجه به روابط زیر در جوشكاری از شدت جریان زیاد و ولتاژ كم استفاده می شود تا حرارت كافی برای ذوب موضعی فراهم شود .

محدوده شدت جریان جوشكاری باقوس الكتریكی : در جوشكاری با الكترود دستی معمولا 350 میلیمتر طول و قطری بین 5/2 تا3/6 میلیمتر دارند . تمام شدت جریان جوشكاری از هسته فلزی الكترود عبور می كند و چون دارای مقاومت الكتریكی است ، در آن گرما ایجاد می شود و اگر خیلی گرم شود ، خطر ذوب زودرس الكترود وجود دارد و زودتر از آن پوشش الكترود لطمه خواهد دید . با توجه به این نكات ، سازندگان الكترودها حداكثر جریان را برای هر نوع الكترود مشخص می كنند .

اختلاف پتانسیل در جوشكاری

عامل عبور الكترونها در یك هادی ، فشار الكتریكی یا اختلاف پتانسیل است به عبارت دیگر فشاری است كه موجب راندن الكترونها را از مقاومت الكتریكی عبور می دهد .

واحد فشار الكتریكی ولت است و آن اختلاف پتانسیلی است كه موجب شود یك كولن ، كاری معادل یك ژول انجام دهد .

جریان الكتریكی در مدار به جریان آب در سیستم لوله كشی شباهت دارد.

در این سیستم یك تلمبه موجود است كه آب از یك سو فشار قرار می دهد و باعث عبور جریان آب از سوپاپ تنظیم می شود .

در مدار الكتریكی ، مولد جریان (باتری-ژنراتور-دینام جوش) همچون پمپ در سیستم لوله كشی یاد شده عمل میكند و فشار الكتریكی به وجود می آورد تا الكترونها حركت كنند و بتواند از مقاومت بگذرند به عبارت دیگر ، عبور الكترونها از قوس الكتریكی است كه از طریق ترانس یا دینام جوشكاری تامین می گردد .

ولتاژ مدار باز و ولتاژ قوس الكتریكی : برای انجام جوشكاری و برقراری جریان الكتریكی در مدار نیروی محركه یا ولتاژ لازم توسط دستگاه جوشكاری تامین می شود و بسته به نوع دستگاه جریان DC یا ACولتاژی معادل 80-50 ولت خواهیم داشت . همزمان با تشكیل قوس الكتریكی ولتاژ افت می كند و تقریبا به نصف یا كمتر می رسد .

محدوده ولتاژ در جوشكاری با قوس الكتریكی : ماكزیمم ولتاژ قوس 40 ولت است زیرا كار با ولتاژ بیشتر احتمال خطر شوك الكتریكی دارد از سوی دیگر ، برقراری و پایداری قوس الكتریكی با ولتاژهای كم دشوار است .

ولتاژ مدار باز دستگاههای جوشكاری در محدوده 50 تا 80 ولت است ولی در بعضی از دستگاههای جوشكاری پیشرفته ، به منظور افزایش ایمنی پس از قطع عمل جوشكاری ولتاژ دو سركابل به طور اتوماتیك تنزل می یابد و در حد بسیار پایینی قرار می گیرد تا هنگام تعویض الكترود برای جوشكاری كمترین احتمال شوك الكتریكی وجود نداشته باشد . در این دستگاهها با اولین تماس الكترود به كار و عبور جریان ضعیف از مدار جوشكاری ، كنتاكتور تعبیه شده در دستگاه به طور خودكار ولتاژ اصلی را وارد مدار می كند تا قوس تشكیل شود .

بلافاصله پس از برقراری قوس ، ولتاژ افت می كند و به حدود نصف می رسد كه به آن ولتاژ قوس می گویند . در بعضی از دستگاههای جوشكاری ، كلیدی برای تغییرات جزئی در ولتاژ قوس وجود دارد زیرا افزایش نفوذ جوش می شود . افزایش ولتاژ طول قوس را نیز افزایش می دهد و كار كردن با طول قوس بلند موجب كاهش حفاظت منطقه مذاب و ستون قوس از اثرات زیان بخش اتمسفر نیز خواهد شد .

مقاومت الكتریكی قوس

همه اجسام جریان الكتریكی را به یك اندازه هدایت نمی كنند . هادیها اجسامی هستند كه جریان را به راحتی از خود عبور می دهند و عایقها برعكس از عبور جریان جلوگیری می كنند .

علت این است كه هادیها مقدار زیادی الكترون آزاد دارند . بیشتر فلزات هادیهای خوبی هستند یعنی دارای قابلیت هدایت الكتریكی هستند .

دسته دیگری از اجسام در برابر عبور جریان و حركت الكترونها مخالفت می كنند و بنابراین دارای مقاومت الكتریكی هستند . واحد مقاومت الكتریكی اهم است .

در یك مدار جوشكاری ، كابلهای انبر و اتصال هادیهای خوبی هستند . انبر جوشكاری نیز براحتی جریان رااز خود عبور می دهد . مغز فلزی الكترود هم مقاومت زیادی ندارد ولی فاصله بین الكترود و كار دارای مقاومت زیادی است هر قدر فاصله الكترود با كار زیادتر شود ، مقاومت این قسمت از مدار افزایش می یابد و با كم شدن الكترود با كار از مقاومت هم كاسته شود .

گرمای زیاد قوس موجب میشود كه اتمسفر بین الكترود وكار و همچنین گازهای تولید به وسیله روپوش الكترود ، یونیزه شود و مقاومت الكتریكی قوس كاهش یابد . فاصله بین الكترود و كار مورد جوشكاری را طول قوس گویند . پس می توان گفت طول قوسهای كوتاه مقاومت كمتری دارند و طول قوسها بلند دارای مقاومت بیشتری هستند .

مقامت قوس باعث تبدیل انرژی الكتریكی به حرارتی می شود ولی مقاومت سایر قسمتها مدار باید درحد مینیمم باشد . چنانچه محل اتصال كابل جوشكاری به دستگاه و انبر جوشكاری و غیره محكم نباشد یا طول كابل جوشكاری زیاد باشد یا از كابلهای كم قطر استفاده شود ، به علت وجود مقاومت در مدار ، افت ولتاژ پیش می آید كه موجب بروز اختلال در كار جوشكاری خواهد شد . 

قیمت فایل: 19,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.

پرداخت و دانلود

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر